31 mai 2021 - admin

”Ziua mondială fără tutun” – 31 mai

În cadrul Colegiului Național ”Octavian Goga” Sibiu, cu ocazia ”Zilei mondiale fără tutun”,  marcată în fiecare an în data de 31 mai, s-au desfășurat activități de informare și prevenire a consumului de tutun la tineri, coordonate de profesorul consilier școlar Crăciun Simona – C.J.R.A.E. Sibiu și realizate în parteneriat cu profesorii diriginți de la ciclul gimnazial și liceal.
     S-au dezbătut aspecte legate de motivele pentru care tinerii se apucă de fumat dar și motivele care îi pot ajuta să reziste acestei tentații, despre consecințele pe termen scurt și lung ale consumului de tutun, dar și despre avantajele unui stil de viață sănătos.
     Elevii clasei a XI-a D, coordonați de profesor consilier școlar Crăciun Simona, au realizat o expoziție tematică cu titlul ”Ziua mondială fără tutun” și urmează să desfășoare, până la sfârșitul anului școlar, o amplă campanie de peer – counseling, un program special de mentorat făcut de colegi pentru colegi și care presupune  activități de informare și sensibilizare  a elevilor pe principiul ”de la egal la egal„.
 *
31 MAI 1   31 MAI 3 (1)

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți