12 aprilie 2020 - admin

Un prieten adevărat – Autor: Bogdan Roman, clasa I, Liceul de Artă, Sibiu

A început vacanța de vară. Părinții mei au hotărât să mă ducă în vacanță la bunici. Eram tare încântat. Știam că va fi o adevărată aventură. Aici aveam prieteni cu care mă jucam de câte ori mergeam la bunicii mei.
              Eu, împreună cu prietenii mei  Vlad și Mihai, am hotărât să mergem într-o plimbare cu bicicletele spre poieniță. După câteva ture ne-am obosit și ne era tare sete. Ne-am hotărât să mergem la izvor să bem apă, după care ne-am întins pe iarbă, la umbra unui stejar bătrân. Stăteam întinși pe iarbă și râdeam în hohote, dar, dintr-o dată, nori negri au apărut pe cer și a început o super ploaie cu stropi mari. Am luat-o toți la fugă. Vlad a rămas mai în spate. Noi pedalam destul de repede.
Am început să strig:
– Hai, Vlade, hai!!!!
– Nu pot, am căzut! a strigat Vlad …
               Mihai a plecat și ne-a lăsat acolo. M-am întors să-l ajut pe Vlad să se ridice și am ajuns și noi acasă, uzi până la piele.
A doua zi am ieșit afară, în fața porții. Era doar Vlad. L–am întrebat dacă știe ceva de Mihai și mi-a zis că nu a vorbit cu el. Ne-am dus la el la poartă să- l strigăm și nu ne-a răspuns.
A trecut o săptămână și ne-am întâlnit mereu doar noi doi, eu și Vlad.
Era vineri și ne-am hotărât să mergem în livadă să mâncăm mere. Odată ajunși acolo am auzit un strigăt…
– Ajutor! Ajutor! Nu pot să cobor! Ajutor!
               Am pornit cu Vlad spre locul de unde se auzeau strigătele. Când colo, ce să vezi!? Prietenul nostru, Mihai, era cățărat în copac și nu mai putea să coboare. Am căutat cu Vlad două bucăți de buturugă, am reușit cu greu să le punem una peste cealaltă și l-am ajutat pe Mihai să coboare.
Era destul de rușinat și ne-a spus cu o voce tremurândă:
– Vă rog să mă iertați că am fugit ca un laș când ne–a prins ploaia în poieniță! Mi–ați demonstrat că sunteți doi prieteni adevărați! Vă mulțumesc că m–ați ajutat să cobor din copac!
NICIODATĂ SĂ NU-ȚI LAȘI PRIETENII LA GREU!
Am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea mea, am încălecat pe-o căpșună și v-am adus voie bună! Vă îmbrățișez cu mare drag!

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți copii / poveste / prietenie /