13 mai 2020 - admin

Trenulețul mănânc sănătos și sunt voios! – Joc interactiv online creat de prof. consilier școlar Hainagiu Daniela Emanuela, CJRAE Sibiu

          Jocul educațional ”Trenulețul mănânc sănătos și sunt voios!” este adresat preșcolarilor și copiilor de vârstă școlară mică. Jocul are atașată și o variantă adaptată pentru preșcolarii grupei mici. Prin intermediul jocului propus, copiii își dezvoltă competențele cognitive, prin formarea categoriei de fruct și dezvoltarea abilității de a denumi corect fructele. De asemenea, copii își dezvoltă atenția și viteza de lucru.

Obiectivele urmărite: dezvoltarea competențelor cognitive: formarea categoriei de fruct prin recunoașterea diferitelor fructe, dezvoltarea vocabularului prin achiziționarea etichetelor verbale ale fructelor; stimularea unui stil de viață sănătos.
În jocul ”Trenulețul mănânc sănătos și sunt voios!” trenulețul se deplasează la o anumită viteză, pe fiecare vagon este o imagine și scrie ce tip de fruct trebuie pus în vagonul trenulețului care se deplasează pe ecran (pentru început copilul poate fi ajutat un adult), pe sus sunt baloane cu lădițe de fructe pe care trebuie apăsat pentru a fi eliberate în vagonul corespunzător din trenuleț, urmărind să colecteze cât mai multe lădițe cu fructe în trenuleț. Școlarii mici, de clasa pregătitoare și de clasa I, pot citi singuri literele mari de tipar.

La finalul jocului copilul obține feedback sub forma timpului în care a realizat sarcina, iar avionul arată câte puncte ai obținut. Pentru învățarea și consolidarea noțiunilor de fructe copilul poate fi întrebat ce fruct prezentat în joc îi place, ce alte fructe mai cunoaște, în afara celor prezentate în joc.

”Trenulețul mănânc sănătos și sunt voios!” – START JOC!  

”Trenulețul mănânc sănătos și sunt voios!” –  START JOC! Grupa mică

Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard”, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de dezvoltare online a competențelor cognitive și stimularea unui stil de viață sănătos într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.
Să vă fie de folos și, nu uitați, să mâncați sănătos!

Spor la joacă!

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți curs online / interactiv / joc /