30 mai 2020 - admin

Ruleta amuzantă/a provocărilor! – Joc interactiv online creat de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul ,,Ruleta amuzantă/a provocărilor!,, adresat preșcolarilor și școlarilor de vârstă școlară mică, joc creat pentru voi de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus copiii realizeză în mod amuzant diverse sarcini de lucru prin intermediul cărora își exersează auzul fonematic, imitarea și coordonarea mișcărilor, imitarea emoțiilor, exprimarea sinelui,  exprimarea către cei din jur.

        Desfășurarea jocului: ,,Ruleta amuzantă/a provocărilor!,, Copilul învârte rotița de butonul ,,Învârte,,; citește sau este ajutat să citească provocările care apar pe rând în imaginile selectate și execută provocarea respectivă spre amuzamentul celor din jur.  Dacă provocarea este reușită, se elimină imaginea cu ajutorul  butonului ,,Elimină,, și se continuă jocul, prin selectarea altor imagini. Dacă provocarea nu este reușită (sau cei din jur doresc o reluare), se apasă butonul ,,Reluare,, și această provocare se va relua. Jocul se termină atunci când rămâne o singură imagine pe roată. Ca activitate de continuare în cadrul familiei se găsesc alte provocări amuzante de exersat pentru toți cei din familie.

       Jocul are două variante, una pentru preșcolari și una pentru școlari:

      Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

                                                         Spor la joacă!

CJL / CJRAE SIBIU / Noutăți interactiv / joc / online /