10 aprilie 2020 - admin

Rotița primăverii! – Joc interactiv online creat de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu

În această săptămână, îi invităm pe copiii de vârstă preșcolară și școlară mică, pe părinții și cadrele didactice interesate la un joc educațional, interactiv pe tematica de primăvară, creat pentru voi de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus, copiii își dezvoltă atenția, viteza de lucru, își îmbogăţesc vocabularul și se exprimă în propoziții corecte din punct de vedere gramatical.

• ,,Rotița primăverii!” este un joc pentru consolidarea cunoștințelor referitoare la anotimpul de primăvară. Copilul învârte rotița de butonul ,,Spin it” și apoi alcătuiește o propoziție cu noțiunile de primăvară care apar pe rând în imaginea selectată. Dacă propoziția este corectă, se elimină imaginea cu ajutorul butonului ,,Eliminate” și se continuă jocul, prin selectarea altor imagini. Dacă propoziția spusă de copil nu este corect alcătuită, se apasă butonul ,,Resume” și această imagine se va relua. Jocul se termină atunci când rămâne o singură imagine pe roată.

.

Rotița primăverii!   –    START JOC!

.

Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard” copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

Spor la joacă!

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți educational / interactiv / joc / online / primavara /