31 mai 2020 - admin

Povestea copilăriei

            Era vara anului 2019, Teodora se pregătea să meargă la culcare, în pași lenți de dans deoarece afară era o căldură ce invita la visare. Luna îi veghea cărarea spre camera unde domnea regatul copilăriei.
          Teodora căscă, întinzându-și capul pe perna moale de puf, pernă ce o poartă spre tărâmul gândurilor frumoase ale copilăriei. În liniștea serii, cu iz de trandafiri înfloriți, în mintea fetiței îți face apariția o întrebare: Oare ce înseamnă copilăria?
          Întrebarea aceasta rămâne cuibărită într-un colțișor al sufletului ei și în puterea nopții își croiește drum spre un răspuns….Dimineața, când zorii zilei își fac apariția și când razele de soare îi dezmiardă fața, răspunsul parcă e undeva, în mintea ei, în sufletul ei… dar nu se lasă exprimat clar, astfel încât să îl poată trece pe un petic de hârtie. Este doar un început de frază: ”Copilăria înseamnă zâmbet…”.
           Teodora nu își dă seama ce ar mai putea urma după un zâmbet frumos de vară, așa că îl roagă pe tatăl ei să umfle un balon cu heliu și pune în el un bilețelel cu mesajul: ”Dacă prinzi acest balon, completează fraza ~ Copilăria înseamnă zâmbet,………..~ și trimite-l mai departe spre alt copil. Mulțumesc!”
            Așa a plecat balonul din Sibiu, a ajuns la Brașov, de acolo la Ploiești, la București… Vântul a purtat apoi balonul spre mare, la Constanța și de acolo la Galați. Din Galați s-a îndreptat spre Neamț, apoi în Sălaj, Arad și Timișoara. După un mic popas prin Hunedoara,
s-a întors la Sibiu, chiar în curtea Teodorei.
             În dimineața zilei de 1 IUNIE 2020 Teodora a găsit, agățat în cireșul plin cu fructe, un balon roșu cu un bilețel în el:

Copilăria înseamnă zâmbet, joc, PRIETENIE, VESELIE, sinceritate, țipete, glume, agitație, bucurie…., bunici, năzbâtii, pescuit, drumeții, timp fără ceas, uimire, desene animate, povești, bomboaneuneori prea multe, stângăcii, curaj, minuni neînțelese încă, Moș Crăciun, povestea de seară, Barbi și Elsa, trenulețul Thomas. Copilăria înseamnă uneori un pisoi cu ochi calzi, un iepuraș sau un căteluș, copilăria este poveste și joc, limonadă și acadele, cărți frumos colorate, aromă de plăcintă cu căpșuni, pături pe iarbă în grădina bunicilor, păpădii cu puf zburător, nori în formă de inimioare, lacrimi mici uscate de un zâmbet al mamei, copilăria are culorile curcubeului și este plină de ÎMBRĂȚIȘĂRI, IUBIRE, CULOARE , energie, visare, timp, creație, joc, zâmbet, fericire – ȘI TOATE ACESTEA ÎNCAP ÎNTR-O INIMĂ DE COPIL!

LA MULȚI ANI De 1 IUNIE, cu drag !

Colectivul de redacţie:

Prof. dr. Valeria Ecaterina Purcia – director CJRAE Sibiu
Prof. consilier școlar  Stan Corina Mihaela 
Prof.  logoped Ananie Ariana 
Prof. consilier școlar  Creţu Adela Ioana 
Prof. consilier școlar Decean Monica 
Prof. consilier școlar Hainagiu Daniela Emanuela
Prof. consilier școlar Albu Ana-Camelia 

 

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți 1 IUNIE / copilarie / poveste /