23 mai 2020 - admin

Noțiuni spațiale: Unde se află mingea? – Joc interactiv online creat de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul ,,Noțiuni spațiale: Unde se află mingea?,, creat pentru voi de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus, copiii își dezvoltă atenția, orientarea spațială. Preșcolarii și școlarii de clasa pregătitoare pot fi ajutați de părinți cu citirea întrebărilor, iar școlarii mai mari pot citi singuri întrebările.

 

        Obiectivele urmărite: citirea receptivă a întrebărilor; dezvoltarea vocabularului legat de conceptele spațiale (,,pe/sub; în/între; în fața/ în spatele; lângă/ departe de,,); recunoașterea poziționării obiectelor în spațiu; dezvoltarea vocabularului; exersarea structurii propoziționale.

                   

Noțiuni spațiale: Unde se află mingea?      START JOC

 

Desfășurarea jocului: ,,Noțiuni spațiale: Unde se află mingea?,,. Imaginile se derulează la o anumită viteză, copilul (ajutat de părinte) citește întrebările, recunoaște poziționarea obiectelor din imagine în spațiu și selectează una din variantele de răspuns. La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, iar pentru învățarea și consolidarea noțiunilor spațiale se solicită copilului să denumească fiecare imagine și să așeze un obiect oarecare, dar real, așa cum indică prepoziția de pe desen.(De ex. plasează creionul sub penar, etc.)

 

Grup țintă: preșcolari grupa mare; școlari mici

Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard” copilul având posibilitatea de îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți educational / interactiv / joc / online /