17 aprilie 2020 - admin

LEO cel curajos și sceptrul magic – Autor: Ivan George Lucian, clasa a V-a A, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Mediaș, jud. Sibiu

          Prin întinderile nesfârșite ale savanelor africane trăia un leuț împreună cu mama sa. Totul era minunat și leuțul Leo creștea voios și jucăuș.
           Într-o zi însorită, Leo explora liniștit savana, alături de mama sa, când…, deodată…Pufff! Mama lui Leo căzu într-o groapă foarte adâncă și întunecoasă. Din fericire, supraviețuise, dar nu mai putea ieși afară. Leo se simțea foarte speriat, trist și neajutorat. Copleșit de tristețe și teamă, începu să se gândească cum să-și ajute mama. Căută tot felul de soluții vreo trei zile și trei nopți. Când era pe punctul de a se da bătut, o zână apăru și îi spuse:
– Leo, de ce ești necăjit ?
– Mama mea a căzut într-o groapă și nu știu ce să fac ca să o pot scoate de acolo. Mă poți ajuta?
– Sigur! Dar, pentru a o salva, ai nevoie sa găsești sceptrul babuinului uriaș, Martin.
– Bine. Dar unde se află templul acestuia?
– Ȋn pădurea tropicală.
– Mulțumesc!
– Cu plăcere!
           Așa că Leo porni la drum, mulțumit că are o posibilă soluție. După un drum lung, ajunse la templu. Puiul observă că locul era bine păzit. Așa că, se urcă într-un copac. Acolo observă ce se întâmpla în jur, după care își spuse: „Ce ar fi dacă mă voi furișa noaptea când maimuțele astea leneșe vor dormi?”.
          Când noaptea se lăsă, Leo se furișă repede în templu. După un timp ajunse într-o cameră imensă. Acolo strălucea ceva. Leo se apropie și observă că era un sceptru imens. Îl înșfăcă și fugi, dar maimuțele se treziră. Atunci Leo fu nevoit să se ascundă. Nu fu găsit de maimuțe, dar fu găsit de Martin care, furios, spuse:
– Dă-mi sceptrul piticule!
– Nu ți-l dau! spuse Leo și sări pe fereastră.
Babuinul se luă după el, dar, fiindcă era greoi, dezechilibră un stâlp și templul se prăbuși.
          După două zile, Leo ajunse la mama sa și, cu ajutorul magiei sceptrului, o scoase afară din groapă. Erau amândoi în al nouălea cer, de fericire.
Leo închise ochii și îi mulțumi zânei pentru sfatul ei. Zâna îi răspunse:
”Leo, la capătul celălalt al fricii stă curajul, la capătul celălalt al tristeții stă optimismul. Aceasta e adevăratul sceptru magic! Așa că gândește pozitiv, explorează soluții, depășește obstacole și totul va fi bine !”

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți curaj / poveste / totul va fi bine /