18 mai 2020 - admin

Învață noțiuni opuse/Antonime cu MAIMU – Joc interactiv online creat de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul ”Învață noțiuni opuse/Antonime cu MAIMU” adresat preșcolarilor și școlarilor de vârstă școlară mică, joc creat pentru voi de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus copiii își dezvoltă atenția, viteza de lucru, recunosc literele mici de tipar și se exprimă în propoziții corecte din punct de vedere gramatical. Preșcolarii și școlarii de clasa pregătitoare pot fi ajutați de părinți cu citirea întrebărilor, iar școlarii mai mari pot citi singuri întrebările.

Obiectivele urmărite:citirea receptivă a întrebărilor; dezvoltarea vocabularului legat de noțiuni opuse (antonime); exersarea structurii propoziționale.

Desfășurarea jocului: Joc ,,Învață noțiuni opuse/Antonime cu MAIMU,,. Imaginile se derulează la o anumită viteză, copilul (ajutat de părinte) citește întrebările, apasă varianta ,,A,, sau ,,B,, de răspuns (de pe frunzele din joc) urmărind să colecteze cât mai multe răspunsuri corecte. La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, iar pentru învățarea și consolidarea noțiunilor de vocabular se solicită copilului să denumească conținutul imaginilor prezentate, să-și consolideze vocabularul legat de noțiunile opuse; să alcătuiască propoziții cu ,,MAIMU,, și să realizeze un desen cu aceasta.

Grup țintă: preșcolari grupa mare; școlari mici.

 

    Învață noțiuni opuse/Antonime cu MAIMU –    START JOC

Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard,, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

Spor la joacă!

 

. / CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți interactiv / joc / logopedie / online /