23 mai 2020 - admin

Ghicește, ce unelte fiecare meserie folosește? – Joc interactiv online creat de prof. consilier școlar Hainagiu Daniela Emanuela, CJRAE Sibiu

Jocul educațional ”Ghicește, ce unelte fiecare meserie folosește? ”este adresat și preșcolarilor și copiilor de vârstă școlară mică și mare. Prin intermediul jocului propus, copiii își dezvoltă competențele cognitive, prin formarea categoriei de meserie și dezvoltarea abilității de a denumi corect  meseriile și uneltele folosite de fiecare meserie. De asemenea, copii își dezvoltă atenția și viteza de lucru.

Obiectivele urmărite: dezvoltarea competențelor cognitive, prin formarea categoriei de meserie și dezvoltarea abilităților de a denumi corect  meseriile și uneltele folosite de fiecare meserie. De asemenea, copii își dezvoltă atenția și viteza de lucru. Orientarea școlară și profesională.

În acest joc se prezintă 10 meserii, care se derulează automat, și uneltele folosite în fiecare meserie. În partea stângă se prezintă meseria și în partea dreaptă sunt prezentate uneltele care sunt folosite de fiecare meserie, dar și o altă unelată care nu este specifică meseriei respective. Copilul apasă pe uneltele specifice fiecărei meserii, încercând să colecteze cât mai multe puncte, jocul arată răspunsurile corecte la fiecare meserie. Școlarii mici, de clasa pregătitoare și de clasa I, pot citi singuri literele mari de tipar. Jocul are patru vieți, simbolizate prin patru inimioare în partea dreaptă sus, o inimioară dispare la o greșeală. La patru greșeli este necesar să se reia jocul!

La finalul jocului copilul primește răspuns sub forma timpului în care a realizat sarcina și câte puncte a obținut! Pentru învățarea și consolidarea noțiunilor de meserii, copilul poate fi întrebat ce meserie i-a plăcut, ce alte meserii mai cunoaște, în afara celor prezentate în joc. Poate face un desen cu meseria pe care dorește să o practice în viitor.

Apasă pe Start joc!

”Ghicește, ce unelte fiecare meserie folosește? ”  START JOC!

                ***Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard”, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de dezvoltare online a competențelor emoționale într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

Spor la joacă!

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți educational / interactiv / joc / online /