8 mai 2020 - admin

Galaxia emoțiilor – Joc interactiv online creat de prof. consilier școlar Hainagiu Daniela Emanuela, CJRAE Sibiu

            Jocul educațional ”Galaxia emoțiilor” este adresat preșcolarilor și copiilor de vârstă școlară mică. Prin intermediul jocului propus, copiii își dezvoltă competențele emoționale, prin recunoșterea emoțiilor de bază și dezvoltarea abilității de a denumi corect emoțiile proprii și ale celorlalți. De asemenea, copiii își dezvoltă atenția și viteza de lucru.
Preșcolarii pot fi ajutați de părinți pentru cititrea emoțiilor, iar școlarii mici, de clasa pregătitoare și de clasa I, pot citi singuri literele mari de tipar.

Obiectivele urmărite: dezvoltarea competențelor emoționale prin: recunoașterea expresiilor emoționale, dezvoltarea vocabularului prin achiziționarea etichetelor verbale ale emoțiilor.
            În jocul ”Galaxia emoțiilor” denumirile emoțiilor se derulează la o anumită viteză, copilul citește/i se citește de către adult denumirea emoției care se derulează. Copilul va apăsa pe expresia corespunzătoare denumirii, urmărind să colecteze cât mai multe răspunsuri corecte.
La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, timpului în care a realizat sarcina, iar pentru învățarea și consolidarea noțiunilor de emoții copilul poate fi întrebat când a simțit o emoție prezentată în joc, cum s-a comportat atunci și dacă l-a ajutat.

 

      Galaxia emoțiilor  –   START JOC!

 

            Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard”, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de dezvoltare online a competențelor emoționale într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

Spor la joacă!

 

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți emoții / interactiv / joc / online /