2 mai 2020 - admin

Descoperă numele meu!/ Animale domestice – Joc interactiv online creat de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul ,,Descoperă numele meu!/ Animale domestice,, adresat preșcolarilor și școlarilor de vârstă școlară mică, joc creat pentru voi de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus copiii își dezvoltă atenția, viteza de lucru, recunosc literele mari de tipar și se exprimă în propoziții corecte din punct de vedere gramatical. Preșcolarii pot fi ajutați de părinți pentru recunoașterea și familiarizarea cu literele mari de tipar, iar școlarii de clasa pregătitoare și de cls. I pot citi singuri literele mari de tipar.
Obiectivele urmărite: analiza fonematică a cuvintelor, sesizarea succesiunii sunetelor din denumirea animalelor; recunoașterea literelor mari de tipar; dezvoltarea vocabularului; exersarea structurii propoziționale.

.
• Joc ,, Descoperă numele meu!/ Animale domestice,,. Imaginile se derulează la o anumită viteză, copilul denumește animalele și stabilește succesiunea sunetelor din denumirea animalelor, plasează literele amestecate din cuvinte la locul lor potrivit, urmărind să colecteze cât mai multe răspunsuri corecte. La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, iar pentru învățarea și consolidarea noțiunilor de vocabular se solicită copilului să denumească conținutul imaginilor prezentate, respectiv animalele domestice și să alcătuiască propoziții cu acestea, să spună poezii și ghicitori referitoare la animalele domestice prezentate în joc. 

 

Descoperă numele meu!/ Animale domestice    –    START JOC!

 

 Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard,, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

Spor la joacă!

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Noutăți educational / joc / online /