23 mai 2020 - admin

Cutiuța cu emoții – Joc interactiv online creat de prof. consilier școlar Hainagiu Daniela Emanuela, CJRAE Sibiu

Jocul educațional  ”Cutiuța cu emoții” este potrivit pentru elevi de la școala primară până la cei de liceu. Prin intermediul jocului propus, copiii își dezvoltă competențele emoționale, prin recunoșterea emoțiilor de bază și dezvoltarea abilității de a denumi corect emoțiile proprii și ale celorlalți. De asemenea, copii își dezvoltă atenția și viteza de lucru.

Școlarii mici, de clasa pregătitoare și de clasa I, pot citi singuri literele mari de tipar.

Obiectivele urmărite: dezvoltarea competențelor emoționale prin: recunoașterea expresiilor emoționale, dezvoltarea vocabularului prin achiziționarea etichetelor verbale ale emoțiilor.
                În jocul  ”Cutiuța cu emoții” sunt 13 cutiuțe cu denumiri de emoții, prin apăsare fiecare cutiuța se deschide și apar mai multe emoticoane cu expresii emoționale, copilul va apăsa pe expresia corespunzătoare etichetei verbale a expresiei emoționale, urmărind să colecteze cât mai multe răspunsuri corecte.

La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, timpului în care a realizat sarcina, iar pentru învățarea și consolidarea noțiunilor de emoții copilul poate fi întrebat când a simțit o emoție prezentată în joc, cum s-a comportat atunci și dacă l-a ajutat. Pentru consolidarea cunoștințelor, elevilor li se poate sugera să aleagă o emoție pe care o resimt în ziua jocului și să enunțe motivul pentu care cosideră că se simt așa.

 

”Cutiuța cu emoții”  –   START JOC!

 

    Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard”, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de dezvoltare online a competențelor emoționale într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

Spor la joacă!

 

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți emoții / interactiv / joc / online /