30 mai 2020 - admin

Cunoști alfabetul?/ Alege litera mică de tipar – Joc interactiv online creat de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul ,,Cunoști alfabetul?/ Alege litera mică de tipar!,, adresat școlarilor de vârstă școlară mică, joc creat pentru voi de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus copiii își dezvoltă atenția, viteza de lucru, consolidează alfabetul, exersează citirea.

          Obiectivele urmărite: recunoașterea literelor mari de tipar; realizarea corespondenței între literele mari și literele mici de tipar;  evitarea confuziilor între grafemele asemănătoare optic (,,p-b-d-q; t-f-l,,) și cele asemănătoare acustic (,,s-z-ț¸ ș-j); exersarea alfabetului și a citirii.

Desfășurarea jocului:  ,,Cunoști alfabetul?/ Alege litera mică de tipar!,,. Imaginile se derulează la o anumită viteză, copilul recunoaște și denumește literele mari de tipar; alege din variantele A, B sau C propuse literele mici de tipar corespondente;  evitând confuziile între grafemele asemănătoare optic (,,p-b-d-q; t-f-l,,) și cele asemănătoare acustic (,,s-z-ț¸ ș-j). La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, iar pentru consolidare i se propune să învețe alfabetul sub formă de cântec  și să rezolve fișa de lucru propusă.

 

     Cunoști alfabetul?/ Alege litera mică de tipar!  –  START JOC!

 

 

Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard,, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

                                                           Spor la joacă!

 

 

CJL / CJRAE SIBIU / Noutăți interactiv / joc / online /