9 mai 2020 - admin

Concurs: fructe sau legume? Găsește grupul potrivit! – Joc interactiv online creat de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul ,,Concurs: fructe sau legume? Găsește grupul potrivit!,, creat pentru voi de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus, copiii își dezvoltă atenția,  își îmbogăţesc vocabularul și se exprimă în propoziții corecte din punct de vedere gramatical.

        Obiectivele urmărite: recunoașterea fructelor și a legumelor; sortarea pe categorii: fructe și legume; pronunția corectă; dezvoltarea vocabularului; exersarea structurii propoziționale.

Grup țintă: preșcolari grupa mare; școlari mici

Desfășurarea jocului: ,,Concurs: fructe sau legume? Găsește grupul potrivit!,,. Copilul denumește imaginea pronunțând corect cuvintele; apoi identifică grupul din care aceasta face parte (fructe sau legume) și plasezează imaginea în grupul potrivit. La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, iar pentru învățarea și consolidarea noțiunilor de vocabular se solicită copilului să denumească conținutul imaginilor prezentate, respectiv fructe și legume diferențiate pe categorii și să alcătuiască propoziții cu acestea.

 

 

      Concurs: fructe sau legume? Găsește grupul potrivit!   START JOC!

 

Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard” copilul având posibilitatea de îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

 

Spor la joacă!

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți fructe / interactiv / joc / legume / online /