26 noiembrie 2022 - admin

Cercul pedagogic al prof. consilierilor școlari – an școlar 2022-2023

Vineri, 25 noiembrie 2022, ora 11, online, a avut loc prima întâlnire a prof. consilierilor școlari, în cadrul cercului pedagogic din anul școlar 2022-2023.

 Tema  cercului pedagogic de consiliere școlară:

  ,,Consilierea școlară și vocațională a elevilor- activități psihopedagogice individuale/ de grup, resurse/ limitări în demersuri, abordare în echipă (prof. consilier școlar, cadre didactice, părinți, elevi, reprezentanți din comunitate etc. 

 Materiale prezentate:

  1. ,,Alegerea liceului”-activitate de orientare școlară/profesională prezentată de prof. consilieri școlari Veronica Ani și Monica Decean.
  2. ,,Metafora casei”-activitate de orientare școlară și profesională pentru elevii de gimnaziu prezentată de prof. consilier școlar Adela Crețu.   AICI
  3. Fișa de lucru COPIL– activitate de consiliere individuală/ de grup pentru orientarea școlară/ profesională a elevilor de gimnaziu/ liceu., prezentată de prof. consilier școlar Berta Bîrzoagă.
  4. ,,Profilul potrivit pentru mine” activitate pentru orientarea școlară/profesională a elevilor de gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a), prezentată de prof. consilieri școlari Cristina Ivan și Camelia Albu.   AICI
  5. ,,Valori implicate în alegerea carierei”-aspecte teoretice și fișe de lucru prezentate de prof. consilier școlar Marinela Savu .
  6. ,,Știu ce vreau, știu ce am de făcut!”-instrument pentru activitate de orientare școlară/profesională, prezentat de prof.consilier școlar Mihaela Mitea
  7. ,,Acceptarea unui loc de muncă- măsuri de siguranță și riscuri”- activitate pentru elevii de liceu și școli profesionale, prezentată de prof.consilier școlar Simona Cîmpean.

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți