23 mai 2020 - admin

Ce vocală lipsește? – Joc interactiv online creat de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul ,,Ce vocală lipsește?,, adresat școlarilor de vârstă școlară mică, joc creat pentru voi de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu.

          Obiectivele urmărite: analiza fonetică, sesizarea succesiunii sunetelor în cadrul cuvintelor, indicarea sunetului median; recunoașterea literelor mari de tipar; exersarea citirii.

  • Joc ,,Ce vocală lipsește? ,,. Imaginile se derulează la o anumită viteză, copilul analizează fonetic cuvântul, stabilește succesiunea sunetelor în cadrul cuvântului analizat, indică sunetul median prin selectarea uneia din variantele ,,A/B/C sau D,, de răspuns urmărind să colecteze cât mai multe răspunsuri corecte. La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, iar pentru exersarea noțiunilor de vocabular se solicită copilului să denumească conținutul imaginilor prezentate și să alcătuiască propoziții cu acestea.

 

                   Ce vocală lipsește? –   START JOC!

 

 

   Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard,, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

                                                              Spor la joacă!

 

. interactiv / joc / logopedie / online /