28 mai 2020 - admin

Caută rima!” – Joc interactiv online creat de prof. logoped Emanuela Vass, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul „Caută rima!”, joc creat pentru voi de prof. logoped  Emanuela Vass – CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus copiii își antrenează conștiința fonologică.

Obiectivele propuse: exersarea conștiinței rimei; segmentarea fluxului sonor; exersarea operațiilor gândirii; îmbogățirea vocabularului, selectarea pe categorii.

Desfășurarea jocului:  „Caută rima!

Jocul este structurat sub forma unui chestionar interactiv, care conține 14 slide-uri formate dintr-o imagine și trei variante de răspuns. Copilul trebuie să identifice imaginea-răspuns a cărei denumire rimează cu imaginea de referință.

Pe parcursul jocului copilul primește feedback atât vizual (sub forma bifelor verzi și a x-urilor roșii)  cât și auditiv.

Pentru exersarea operațiilor gândirii și consolidarea noțiunilor de vocabular se solicită copilului să găsească alte cuvinte care rimează cu imaginea de referință, să identifice numărul de vocale/consoane din cuvânt, să specifice cu ce sunet/silabă începe/se termină denumirea imaginii, să alcătuiască propoziții cu denumirea imaginilor, să precizeze care este primul/ultimul cuvânt din propoziție, să identifice caracteristici ale obiectelor/ alimentelor/ animalelor prezentate, să le sorteze pe categorii şi să găsească întrebuinţarea acestora.

 

Grup țintă:  școlari nivel primar

 

Caută rima! –   Start joc!

 

Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard” copilul având posibilitatea de îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

CJL / CJRAE SIBIU / Noutăți educational / interactiv / joc / online /