24 mai 2020 - admin

Categorii: Ce nu se potrivește? – Joc interactiv online creat de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul ,,Categorii: Ce nu se potrivește?,, adresat preșcolarilor și școlarilor de vârstă școlară mică, joc creat pentru voi de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu.

          Obiectivele urmărite: dezvoltarea vocabularului legat de categorii (,,animale domestice; animale sălbatice; fructe și legume; obiecte de îmbrăcăminte, etc,,); recunoașterea categoriilor de obiecte; sesizarea apartenenței la o anumită categorie; dezvoltarea vocabularului; exersarea structurii propoziționale.

Joc, ,,Categorii: Ce nu se potrivește?,,. Imaginile se derulează la o anumită viteză, copilul (ajutat de părinte) citește întrebările, recunoaște și denumește categoriilor de obiecte, apoi găsește ce nu se potrivește în grupul prezentat (intrusul) care nu aparține categoriei  și selectează una din variantele de răspuns. La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, iar pentru învățarea și consolidarea noțiunilor pe categorii se solicită copilului să denumească fiecare categorie prezentată  și să găsească și alți itemi aparținători la grup.

 

            Categorii: Ce nu se potrivește? –   START JOC!

 

     Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard,, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

                                                                        Spor la joacă!

 

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți educational / interactiv / joc / online /