23 mai 2020 - admin

Câte silabe are cuvântul? – Joc interactiv online creat de prof. logoped Emanuela Vass, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul „Câte silabe are cuvântul?”, joc creat pentru voi de prof. logoped  Emanuela Vass – CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus copiii exersează abilitățile de comunicare.

Obiectivele propuse: discriminarea corectă a numărului de silabe din cuvânt; exersarea structurii propoziționale; îmbogățirea vocabularului, sortarea pe categorii conform unor criterii date.

Desfășurarea jocului:  „Câte silabe are cuvântul?

Jocul conţine 24 de imagini a căror denumire este formată din două, trei sau patru silabe. Copilul trebuie să despartă denumirea imaginilor în silabe, să discrimineze corect numărul acestora și să mute imaginea în tabelul corespunzător numărului de silabe identificat.

La finalul jocului copilul obține feedback atât vizual prin intermediul bifelor, cât și sonor, iar pentru consolidarea noțiunilor de vocabular se solicită copilului să alcătuiască propoziții cu denumirea imaginilor prezentate, să identifice caracteristici ale obiectelor/alimentelor/animalelor/părţile corpului prezentate, să le sorteze pe categorii şi să găsească întrebuinţarea lor.

Grup țintă:  Preșcolari grupa mare, școlari nivel gimnazial

 

                                 Câte silabe are cuvântul?  –   Start joc!

 

Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard” copilul având posibilitatea de îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți interactiv / joc / logopedie / online /