29 august 2023 - admin

CABINET DE LOGOPEDIE pentru preșcolarii și școlarii mici din Sibiu și jud. Sibiu

Centrul Județean de Resurse și  Asistență Educațională Sibiu anunță deschiderea unui  CABINET DE LOGOPEDIE pentru preșcolarii / școlarii mici din Sibiu și jud. Sibiu din unitățile de învățământ care nu beneficiază de servicii logopedice, la sediul nostru din Sibiu, str. Turismului nr. 15, parter.

Cabinetul de logopedie a fost înființat cu sprijinul Ministerul Educației, Inspectoratului Școlar Județean Sibiu,  Casei Corpului Didactic Sibiu și cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu.

Programările se pot face începând cu 01. 09. 2023 la tel: 0269247066, în limita locurilor disponibile. Serviciile de logopedie sunt GRATUITE pentru toți beneficiarii.

Corectarea tulburărilor de limbaj necesită un număr diferit de ședințe pentru fiecare copil, care depind de problematica  întâmpinată, dar și de evoluția sa pe parcursul desfășurării terapiei.

Activitatea desfășurată în cadrul cabinetului de către prof. logoped urmărește:

a) depistarea, evaluarea și identificarea tulburărilor de limbaj și de comunicare la copiii preșcolari și la școlarii mici;

b) asigurarea caracterului preventiv al activității de terapie logopedică, prin acordarea unei atenții prioritare copiilor preșcolari cu tulburări de limbaj înscriși în grădinițe, în scopul prevenirii instalării dificultăților de învățare a scrisului și cititului la vârsta școlară;

c) orientarea terapiei logopedice spre corectare, recuperare, compensare, adaptare și integrare școlară și socială;

d) corectarea tulburărilor de limbaj și de comunicare în vederea diminuării riscului de eșec școlar;

              Terapia logopedică are rol de corectare dar și de stimulare a dezvoltării limbajului, de prevenire a tulburărilor de limbaj oral și scris, contribuind astfel la egalizarea șanselor la educație și integrare pentru toți copiii.

CJL / CJRAE SIBIU / Noutăți