25 octombrie 2019 - admin

ZIUA EUROPEANĂ A JUSTIŢIEI – 25 octombrie 2019

Tribunalul Sibiu şi Judecătoria Sibiu, au sărbătorit azi, 25 octombrie 2019, alături de toate instanţele române, Ziua Europeană a Justiţiei.

La data de 5 iunie 2003, Consiliul Europei şi Uniunea Europeană au stabilit desfăşurarea în fiecare an, la data de 25 octombrie, a Zilei Europene a Justiţiei, cu scopul de a aduce modul de funcţionare a justiţiei în atenţia publicului european.

În acest context, la sediul celor două instanţe s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise”.

Au participat la eveniment elevi ai Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr Sibiu, clasa a XI-a I, sub îndrumarea doamnei profesor consilier şcolar Valeria Purcia şi a doamnei profesor consilier școlar Elena Brote.

Elevii au fost întâmpinaţi de vicepreşedintele Tribunalului Sibiu, judecător Andreea-Angelica Dinescu.

Celor prezenţi li s-au dat explicaţii referitoare la modul de funcţionare al sistemului judiciar, la circuitul dosarelor, la etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze, la modalitatea de lucru a personalului din cele două instanţe cu vizitarea compartimentelor auxiliare ale acestora, la dosarul electronic, fiindu-le permis accesul în sălile de judecată în timpul şedinţelor.

Elevilor prezenţi le-a fost făcută o prezentare a carierei de magistrat, le-au fost puse la dispoziţie, în format electronic, materiale informative despre sistemul judiciar, iar organizatorii au răspuns întrebărilor formulate de vizitatori.

Celebrarea Zilei Justiţiei are ca raţiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că justiţia este în primul rând, şi cel mai important, un serviciu pentru cetăţeni care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a îşi afirma drepturile.

Mulţumim doamnei PURTĂTOR DE CUVÂNT, Expert Cornelia Elena Prundaru care a făcut posibilă această activitate!

CJAP / CJRAE SIBIU / Evenimente / Noutăți