9 martie 2023 - admin

Workshop: ”Informare și conștientizare privind riscurile asociate consumului de droguri în rândul tinerilor” adresat părinților.

Marți, 07.03.2023, în cadrul  𝐂𝐨𝐥𝐞𝐠𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 ”𝐎𝐜𝐭𝐚𝐯𝐢𝐚𝐧 𝐆𝐨𝐠𝐚” 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮, a fost organizat workshop-ul  cu părinții cu tema ”Informare și conștientizare privind riscurile asociate consumului de droguri în rândul tinerilor” adresat părinților elevilor de nivel liceal. Workshp-ul a fost coordonat de  𝐩𝐫𝐨𝐟esor  𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐞𝐫 ș𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝐂𝐫ă𝐜𝐢𝐮𝐧 𝐒𝐢𝐦𝐨𝐧𝐚, 𝐂.𝐉.𝐑.𝐀.𝐄. 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮 și comisar de poliție Huzoaica Mihaela, 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳ă ş𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐫𝐢𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐈𝐏𝐉 𝐒𝐢𝐛𝐢u și  face parte dintr-o serie de workshop-uri care se vor desfășura pe parcursul întregului an școlar.

        Activitatea a fost realizată în parteneriat cu 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐫𝐢𝐠𝐢𝐧ț𝐢: prof. dirig. Mateescu Mirela, prof. dirig. Adrian 𝐍𝐞𝐚𝐦ț𝐮, prof.dirig. Almășan Cosmina, prof.dirig. Colpos Codruța, prof.dirig. Demco Andreea cărora le mulțumim pentru implicare.

Mulțumim, de asemenea, conducerii 𝐂𝐨𝐥𝐞𝐠𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 ”𝐎𝐜𝐭𝐚𝐯𝐢𝐚𝐧 𝐆𝐨𝐠𝐚” 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮 pentru susținere.
      În cadrul workshop-ului s-au purtat discuții pe tema factorilor de risc și de protecție privind consumul de droguri, efectelor consumului de droguri, despre instituțiile abilitate în demersurile de conștientizare și informare privind consumul de droguri dar și care sunt autoritățile care pot oferi servicii de intervenție specializată în cazul persoanelor dependente.
     S-au abordat și teme legate de anturaj, stimă de sine și pericolele internetului ca factori de vulnerabilizare în cazul consumului de droguri, s-au prezentat studii de caz și s-au  făcut propuneri de activități și bune practici.

      În cadrul workshop-ului s-au purtat discuții pe tema factorilor de risc și de protecție privind consumul de droguri, caracteristici ale consumatorilor de droguri, instituții abilitate în demersurile de conștientizare și informare privind consulmul de droguri dar și care sunt autoritățile care pot oferi servicii de intervenție specializată în cazul persoanelor dependente.
     S-au abordat și teme legate de anturaj, stimă de sine și pericolele internetului ca factori de vulnerabilizare în cazul consumului de droguri, s-au prezentat studii de caz și s-au  făcut propuneri de activități și bune practici.

      De asemenea, s-a evidențiat rolul comunicării eficiente dintre părinți și tineri, despre stilurile parentale și strategii de intervenție la nivel familial și educațional care pot preveni consumul de droguri în rândul tinerilor.

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți