22 mai 2021 - admin

Webinar părinți – “CONSILIERERA LOGOPEDICĂ ÎN MEDIUL RURAL – premisă a prevenirii comportamentului de risc și abandonului școlar”

Marți, 18.05.2021, pe platforma Zoom, Mirela Șerban profesor  logoped  la CJRAE Sibiu/ Cabinet Logopedic interșcolar Nr.5,  alături de  doamnele educatoare – profesori învățământ preșcolar Bleoca Maria Slavu Magdalena, Grigorescu Alina și Olar Daniela au organizat și desfășurat Webinarul pentru părinți  Consilierea logopedică în mediul rural – premisă a prevenirii comportamentului de risc și abandonului școlar”. Beneficiarii au fost părinții a 3 grupe mari/ combinate română și germană de preșcolari.  

Această activitate  este cuprinsă în cadrul PROIECTUL EDUCAȚIONAL „Consilierea logopedică în mediul rural ce se derulează pe parcursul semestrului II al anului școlar 2020-2021. PROIECTUL are ca parteneri educaționali Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sibiu și Școala Gimnazială ”Mihai Viteazu” – Grădinița Șelimbăr. Obiectivul general al proiectului este creșterea ratei de participare la educație și prevenirea apariției comportamentelor de părăsire timpurie a școlii/grădiniței  prin activități specifice de evaluare, consiliere logopedică a preșcolarilor și părinților acestora din comunitatea rurală Șelimbăr, a familiilor dezavantajate, prin reducerea absenteismului și abandonului școlar.

Scopul acestui Webinar a fost  informarea părinților cu privire la specificul dezvoltării limbajului în perioada 3 – 6 ani și implicarea lor în desfășurarea acasă, a unor activități sub formă de joc, pentru îmbunătățirea abilităților verbale aflate în formare. În cadrul Webinarului doamna profesor logoped Șerban Mirela a prezentat exerciții și jocuri concrete ce facilitează fixarea deprinderilor verbale corecte, dezvoltarea auzului fonematic și ameliorarea tulburărilor fiziologice manifestate la preșcolari. Explicațiile date au vizat modul de aplicare al acestora de către părinți, pentru a maximiza efectul educativ asupra limbajului. Deasemenea, în cadrul prezentării, doamna profesor logoped a pus la dispoziția părinților linkurile unor resurse educaționale deschise, jocuri interactive cu specific logopedic, de dezvoltare psihomotrică, resurse promovate de CJRAE Sibiu pe site-ul instituției.

Serban -18.Mai 2021 Selimbar - Webinar parinti-page-002

Serban -18.Mai 2021 Selimbar - Webinar parinti-page-003

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți