12 mai 2020 - admin

Pronunță corect și reține cuvinte cu Ș! – Joc interactiv online creat de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul ,, Pronunță corect și reține cuvinte cu Ș!,, creat pentru voi de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus, copiii își dezvoltă atenția, memoria, viteza de lucru, își îmbogăţesc vocabularul și se exprimă în propoziții corecte din punct de vedere gramatical.

        Obiectivele urmărite: pronunția corectă a sunetului ,,Ș,,; memorarea a șapte cuvinte cu ,,Ș,, în poziție inițială, mediană sau finală; dezvoltarea vocabularului; exersarea structurii propoziționale.

Desfășurarea jocului: ,, Pronunță corect și reține cuvinte cu Ș! ,,. Copilul denumește imaginea pronunțând corect cuvintele; memorează 7 cuvinte cu ,,Ș,, care se derulează pe ecran, într-un anumit timp. Când timpul de memorare a cuvintelor s-a finalizat, copilul identifică din grupul prezentat cele 7 cuvinte reținute. La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, iar pentru învățarea și consolidarea noțiunilor de vocabular se solicită copilului să denumească conținutul imaginilor prezentate și să alcătuiască propoziții cu acestea.

Grup țintă: preșcolari grupa mare; școlari mici.

Pronunță corect și reține cuvinte cu Ș!  –  START JOC!

          Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard” copilul având posibilitatea de îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

 

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți educational / joc / logopedie / online /