12 iunie 2018 - admin
Proiectul (concurs) ”Spunem nu violenței!” inițiat de Grădinița cu P.P. nr. 29 Sibiu
„SPUNEM NU VIOLENTEI!” EDIȚIA I – 2018 CAEJ 45
PROF. FIRU CARMEN – INITIATOR
PROF. ROMAN ROXANA – INITIATOR
INSTITUȚIA ORGANIZATOARE:
Grădinița cu Program Prelungit Nr. 29 Sibiu, Strada Negoveanu, nr. 9, jud. Sibiu, Tel. / Fax: 0269 248 337 , e-mail: gradinita29.sibiu@yahoo.com
Proiectul (concurs) ”Spunem nu violentei!” initiat de Gradinita cu P.P.nr.29 Sibiu reflecta problematica violentei care este tot mai frecventa in zilele noastre. Din pacate violenta apare si in mediul scolar datorita faptului ca prescolarii/ elevii nu au abilitati sociale si emotionale bine dezvoltate, nu stiu sa se comporte asertiv in timpul jocului, nu stiu sa-si regleze emotiile, mai ales pe cele dezaptative si nu le este dezvoltata stima de sine.
Proiectul s-a desfășurat in perioada 16 aprilie-08 iunie 2018 adresându-se preșcolarilor și elevilor din instituțiile partenere, părinților și implicit comunității.
Activitatea principală a proiectului a vizat desfășurarea unor activități de dezvoltare a competentelor socio-emoționale la finalul cărora copiii și-au exprimat int-o maniera creativa propriile gânduri, emoții, nevoi și dorințe realizând desene, picturi și colaje inspirate din tematica concursului.
Copiii/ elevii care au creat cele mai frumoase lucrări au fost premiați într-un cadru festiv deosebit, organizat de Grădinița cu P.P.nr. 29 Sibiu, in data de 08 iunie 2018.
SCOPUL proiectului a vizat prevenția comportamentelor violente la preșcolari și elevi prin dezvoltarea competentelor emoționale și sociale
Obiectivele proiectului
- identificarea a cel putin 4 emoții, cu ajutorul imaginilor, pana la sfârșitul lunii martie
- specificarea a cel putin o strategie eficienta de management a emoțiilor negative, pana la sfârșitul lunii martie
- gasirea a cel putin doua solutii de rezolvare a conflictelor propuse in luna martie
- realizarea de catre prescolari/elevi a cel putin trei lucrari artistice pana la sfarsitul lunii martie.
- precizarea a 3 modalități de cooperare in cadrul grupei in luna martie.
- dezvoltarea spiritului de competiție prin participarea la faza pe grupă, faza finală;
- promovarea lucrărilor participanţilor prin realizarea unei expoziţii cu lucrările copiilor;
- îmbunătățirea imaginii instituțiilor partenere în comunitatea locală prin promovarea proiectului într-un interval de 6 luni, la nivel de Comisie metodică, Cerc pedagogic, pe site-urile instituțiilor, alte site-uri de promovare.
Din partea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu a participat în cadrul proiectului prof. consilier școlar Ionaș Mihaela pe care o felicităm pentru activitățile desfășurate.
Mai multe detalii despre proiect, inițiatori și partenerii implicați puteți afla accesând linkul de mai jos: