26 octombrie 2023 - admin

Programul SELF KIT (Social Emoțional Learning Facilitator) – Povestea “Balul mascat “

Azi, 26 octombrie 2023, 𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢𝐢 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐞𝐢 𝐈 𝐀 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐨𝐫𝐞𝐭𝐢𝐜 “𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐍𝐨𝐢𝐜𝐚” 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮, coordonați de 𝐩𝐫𝐨𝐟. 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐞𝐫 ș𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝐌𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐃𝐞𝐜𝐞𝐚𝐧 – 𝐂𝐉𝐑𝐀𝐄 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮, în colaborare cu d-na î𝐧𝐯ăță𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐉𝐮𝐠𝐚𝐫 𝐆𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐥𝐚 – 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐨𝐫𝐞𝐭𝐢𝐜 “𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐍𝐨𝐢𝐜𝐚” 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮, au participat la o  altă activitate din cadrul 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐄𝐋𝐅 𝐊𝐈𝐓 (𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐄𝐦𝐨ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐋𝐞𝐚𝐫𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐅𝐚𝐜𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫) – 𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 “𝐁𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐦𝐚𝐬𝐜𝐚𝐭“.

Elevii au identificat emoțiile prezente în această poveste dar și emoții cu care se întâlnesc și ei în viața de zi cu zi, au discutat impactul hărțuirii asupra elevilor, importanța prietenilor, au găsit soluții nonviolente de rezolvare a conflictelor, iar la finalul activității au realizat desene cu mesajul “Și eu merg la bal!”.

Felicitări elevilor și mulțumim cadrelor didactice pentru implicare!

.

SELF KIT (Social Emoțional Learning Facilitator) este un program de consiliere educațională care își propune că obiectiv major dezvoltarea competențelor socio-emoționale ale copiilor de vârstă preșcolară și școlară mică din instituțiile educaționale românești. Acest program este format din 8 module. Un modul este dezvoltat în jurul unei emoții negative disfuncționale. În baza unor evaluări sistematice, au fost identificate 8 emoții negative disfuncționale care au o incidență relativ mare în mediul educațional românesc.

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți