25 noiembrie 2022 - admin

Povestea “Ariciul Ghimpișor și ciuperca fermecată “ – SELF KIT (Social Emoțional Learning Facilitator)

În perioada 10-25 octombrie 2022, elevii claselor ciclului primar de la Liceul Teoretic “Constantin Noica” Sibiu, coordonați de prof. consilier școlar  Monica Decean – CJRAE Sibiu  în colaborare cu doamnele învățătoare  Jugar Gabriela, Chilianu Cristina, Colniceanu Ana, Ionescu Sofia, Jeler Teodora, Sandu Teodora, Nicolae Nicoleta ,Stoita Tania și Birchi Milena, au participat la prima activitate din acest program – Povestea “Ariciul Ghimpisor și ciuperca fermecată “ ( depresie / tristețe profundă).

Elevii au identificat emoțiile prezente în această poveste dar și  emoții cu care se întâlnesc și ei în viața de zi cu zi, au discutat impactul hărțuirii asupra elevilor, importanța prietenilor, au găsit soluții nonviolente de rezolvare a conflictelor, iar la finalul activității au realizat desene cu mesaje “Să fim cu toții prieteni!”.

SELF KIT (Social Emoțional Learning Facilitator) este un program de consiliere psihoeducațională care își propune că obiectiv major dezvoltarea competențelor socio-emoționale ale copiilor de vârstă preșcolară și școlară mică din instituțiile educaționale românești. Acest program este format din 8 module. Un modul este dezvoltat în jurul unei emoții negative disfuncționale. În baza unor evaluări sistematice, au fost identificate 8 emoții negative disfuncționale care au o incidență relativ mare în mediul educațional românesc.

Felicitări  elevilor,  mulțumim cadrelor didactice și  conducerii liceului pentru implicare și susținere!

WhatsApp Image 2022-11-25 at 12.53.11  22

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți