20 mai 2020 - admin

Potrivește emoțiile! – Joc interactiv online creat de prof. consilier școlar Adela Crețu, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul ,,Potrivește emoțiile!,, adresat preșcolarilor și școlarilor de vârstă școlară mică, joc creat pentru voi de prof. consilier școlar Crețu Adela, CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus copiii își dezvoltă atenția, viteza de lucru, recunosc indicii emoționali și reușesc să realizeze corelații între o expresie și denumirea ei. Preșcolarii și școlarii de clasa pregătitoare pot fi ajutați de părinți cu citirea etichetei emoției.

Obiectivele urmărite: identificarea emoțiilor primare (bucurie, frică, furie și tristețe), în funcție de indicatorii expresivi; realizarea de analogii între mimica și gestica semnificative  pentru o emoție și indicatorii emoționali universali de recunoaștere a ei (emoticoane).

Desfășurarea jocului: Joc ,,Potrivește emoțiile,,. Imaginile se derulează la o anumită viteză, copilul identifică emoția exprimată de personaj și atinge emoticonul semnificativ. La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte.

Grup țintă: preșcolari grupa mare; școlari mici

 

     Potrivește emoțiile! –   START JOC !

 

 Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard,, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării.Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

  Spor la joacă!

 

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Noutăți emoții / interactiv / joc / online /