3 februarie 2020 - admin

„PATRULA NONVIOLENȚĂ” la Şcoala Gimnazială Roşia, jud. Sibiu

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu
împreună cu
Şcoala Gimnazială Roşia, jud. Sibiu

au desfășurat în data de 30.01.2020, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A NONVIOLENȚEI ÎN ȘCOALĂ, activități prin care elevii Şcolii Gimnaziale Roşia au descoperit diferența dintre mit şi realitate cu privire la ceea ce este şi ceea ce nu este bullying-ul, găsind noi metode şi tehnici de comunicare nonviolentă. Deasemenea, au făcut legătura între gânduri – emoții – comportamente specifice situațiilor de intimidare şi violență, învățând ce înseamnă să fii în pielea celuilalt şi cum se poate schimba situația, dezvoltând astfel capacităţile empatice ale participanților .
Elevii au dorit să creeze un mediu sigur în școală, mai grăitor cu privire la nonviolenţă şi în aceste sens s-au implicat în realizarea unor panouri motivaționale şi de încurajare a nonviolenţei în școala lor.
Din data de 30 Ianuarie 2020, la Şcoala Gimnazială Roşia a fost înființată „PATRULA NONVIOLENȚĂ” formată din elevi voluntari care vor lua atitudine şi vor veghea la buna înțelegere între elevi atât în școală cât şi în afara ei.
Activităţile au fost concepute şi implementate la nivelul şcolii de către prof. consilier şcolar Crăciun Domnica Simona, prof. consilier şcolar Morariu Elena şi prof. consilier şcolar Bădescu Sergiu – Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sibiu.

1   3   84732651_2961833500508240_1523951342622605312_n

4             2

5            6

 

* Mențiune: Fotografiile au fost postate conform Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR) având acordurile părinților pentru difuzarea lor pe site-ul şi pagina Facebook instituţiei noastre.

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți / Proiecte / Concursuri nonviolenta / patrula / stop bullying /