4 aprilie 2023 - admin

Masă Rotundă: ,, Formarea de resurse reziliente”

Vineri 31 martie 2023 s-a desfășurat  la ” Academia Evanghelică  Transilvania” din Sibiu,  cea  de a cincea Masă Rotundă organizată de Episcopiei Bisericii Evanghelice C. A. din România. Tema Mesei Rotunde a fost ,, Formarea de resurse reziliente”.  Grupul de lucru ,,Arca Binecuvântării Sibiu ”(ABS)  și-a propus să  sensibilizeze bisericile instituțiile (autoritățile) și ONG-urile, cu privire la privire la problemele migrației economice din România. Grupul de lucru a realizat pentru prevenirea  traficului de persoane un număr de7 ghiduri adresate profesorilor, elevilor și părinților și și-a propus  și  ajutorarea celor  afectați de acest fenomen.

Din partea CJRAE Sibiu, a participat prof. consilier școlar dr. Simona Cîmpean.

 În cadrul Mesei Rotunde, d-l Thorsten Lickert, conducătorul programului de formare de resurse al departamentului de psihologie clinică al Diakoniei Bisericii Evanghelice Stuttgart din Germania, a împărtășit din experiența sa profesională. Acesta  a prezentat programele de formare de resurse reziliente pe care le derulează în România și în Germania.

În cadrul Mesei Rotunde, reprezentanții instituțiilor invitate, precum  și ai unor ONG-uri, au prezentat exemple de bune practici (Casa Speranța din Cisnădie, Casa Estera Mediaș, Centrul de ajutor împotriva violenței domestice Târgu Mureș).

D-na Erika Klemm, referent pentru migranți în cadrul Bisericii Evanghelice din Sibiu și gazda evenimentului, a coordonat dezbaterile pe grupurile de lucru, având ca temă formarea de resurse reziliente.  Scopul  temei dezbătute a fost acela de a evidenția  că  formarea de resurse reziliente, restabilirea și reintegrarea  în societate și pe piața muncii a persoanelor care au suferit diferite traume este foarte importantă.

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți