21 ianuarie 2023 - admin

 Managementul timpului în consilierea carierei.

Managementul timpului în consilierea carierei este o activitate deosebit de importantă pentru elevi, pentru că îi ajută să fie mai eficienți, mai productivi, atât în viața școlară, dar și în cea personală.

     „Timpul trece încet, cu o viteză incredibilă”- spune Pablo Caruso -, și lucrul acesta se observă mai ales când pregătești un examen, când ai de învățat și simți că timpul îți scapă printre degete.  

     Tocmai de aceea, consilierea carierei include și tema managementului timpului. Elevii claselor a XII-a și a XII-a D din cadrul  Colegiului Național ”Octavian Goga” Sibiu,  coordonați de profesorul consilier școlar Crăciun Simona, C.J.R.A.E. Sibiu   învață să prioritizeze, să planifice, să stabilească obiective, să dea „delete”  „hoților de timp”,  să delege, să se monitorizeze.        

      În cadrul activităților de consilierea carierei elevii exersează strategii specifice de gestionare a timpului – tehnica Pomodoro, Matricea Eisenhower, Principiul Pareto, jurnalul, autocontrolul, managementul stresului etc. 

      Iată câteva idei de monitorizare a timpului și de folosire a Matricii Eisenhower realizate de elevii clasei  a XII-a A și a XII-a D din cadrul Colegiului Național ”Octavian Goga” Sibiu.

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți