6 aprilie 2022 - admin

La Școala Gimnazială Roșia, jud. Sibiu s-a deschis ”ȘCOALA DE EMPATIE”

La Școala Gimnazială Roșia, jud. Sibiu s-a deschis ”ȘCOALA DE EMPATIE”, un program special de prevenire și combatere a bullyingului și violenței școlare, prin intermediul căruia elevii vor învăța de-a lungul mai multor module despre inteligența emotională, beneficiile empatiei, altruismului și al comunicării asertive.
Impreună cu Sergiu Bădescu, profesor consilier școlar din cadrul Centrului Județean de Resurse și  Asistență Educațională Sibiu, elevii vor experimenta perceperea realității din perspectiva celuilalt, autocunoașterea și autocontrolul precum și capacitatea de a gestiona și înțelege atât propriile emoții cât și pe cele ale celorlalți, ca metode pozitive de prevenire și diminuare a violenței școlare și reducerea fenomenului de bullying.
In cadul acestui program se vor pune în practică tehnici și metode specifice jocului de rol, punerea în scenă și/sau experimentul, precum și vizionarea de filme, scurte documentare și alte materiale audio sau video precum si crearea și povestirea unor scurte scenarii create chiar de către copii în vederea punerii în practică și a învățării respectului și afecțiunii colegiale,  altruismului și/sau compasiunii unul față de celălalt, urmate de anumite dezbateri și problematizări pe teme precum: ”Cine sunt eu în ochii celorlalți?”, ”Cine sunt ceilalți în raport cu mine?”, ”Cum este oare să fii în pielea celuilalt”, ”Oare ce ar face el/ea în locul meu?” și alte asemenea teme de reflecție.
Din primele două module efectuate, am putut observa o receptivitate deosebită a elevilor pentru acest tip de activități de punere în practică, dezvoltare și exprimare a inteligenței emoționale și responsabilității sociale în acțiune.
Menționăm că o parte importantă a acestor activități fac parte sau sunt inspirate din programul Lions Quest- Abilități pentru Adolescență.

Mulțumim Lions Quest România – pentru materialele educaționale deosebite, oferite profesorilor consilieri școlari participanți la seminarul Lions Quest – Abilități pentru Adolescență.

Activitățile din cadrul acestui program sunt desfășurate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu, cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

1 aa

2 aa

 

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți