27 mai 2020 - admin

Ghicește imaginea – Joc interactiv online creat de prof. consilier școlar Delia Cristina Petrovai, CJRAE Sibiu

Jocul educațional ”Ghicește imaginea” este adresat preșcolarilor și copiilor de vârstă școlară mică. Prin intermediul jocului propus, copiii își dezvoltă competențele emoționale, prin recunoșterea emoțiilor și dezvoltarea abilității de a denumi corect emoțiile proprii și ale celorlalți. De asemenea, copiii își dezvoltă atenția și viteza de lucru.
Obiectivele urmărite: dezvoltarea competențelor emoționale prin: recunoașterea expresiilor emoționale, dezvoltarea vocabularului și a atenției.
În jocul ”Ghicește imaginea” o jumatate din imaginea cu emoții se derulează la o anumită viteză, iar copilul trebuie să găsească imaginea cu emoția corectă. Copilul va apăsa pe expresia corespunzătoare imaginii, urmărind să colecteze cât mai multe răspunsuri corecte.
La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, timpului în care a realizat sarcina, astfel acest joc îl ajută pe copil în învățarea și consolidarea noțiunilor de emoții.

 

Ghicește imaginea –   START JOC!

 

Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard,, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți educational / interactiv / joc / online /