26 mai 2020 - admin

Găsește cuvintele! – Joc interactiv online creat de prof. logoped Emanuela Vass, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul „Găsește cuvintele!”, joc creat pentru voi de prof. logoped  Emanuela Vass – CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus copiii exersează conștiința fonologică.

Obiectivele propuse: exersarea auzului fonematic; demonstrarea capacității de scriere și citire prin manipularea grafemelor; exersarea operațiilor gândirii; îmbogățirea vocabularului.

Desfășurarea jocului:  „Găsește cuvintele!

Jocul este structurat sub forma unui chestionar interactiv, care conține 20 de slide-uri formate dintr-o imagine și denumirea acesteia sub forma unei anagrame. Copilul trebuie să ordoneze corect literele pentru a identifica denumirea imaginii.

Pe parcursul jocului copilul primește feedback atât vizual (sub forma bifelor verzi și a x-urilor roșii)  cât și auditiv.

Pentru exersarea operațiilor gândirii și consolidarea noțiunilor de vocabular se solicită copilului să identifice numărul de vocale/consoane din cuvânt, să specifice cu ce sunet începe/se termină denumirea imaginii, să alcătuiască propoziții cu cuvintele identificate, să precizeze care este primul/ultimul cuvânt din propoziție, să identifice caracteristici ale obiectelor/ alimentelor/ animalelor prezentate, să le sorteze pe categorii şi să găsească întrebuinţarea acestora.

 

Grup țintă:  școlari nivel primar

 

                                         Găsește cuvintele!’’ –   Start joc!

 

Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard” copilul având posibilitatea de îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți educational / joc / online /