29 septembrie 2023 - admin

Familia – partener în lupta împotriva drogurilor

În săptămâna 25-29.09.2023, la Colegiul Economic “George Barițiu” Sibiu, s-au desfășurat activități de prevenire a consumului de substanțe psihoactive, în cadrul campaniei naționale “Familia – partener în lupta împotriva drogurilor”, care are drept scop informarea și conștientizarea părinților cu privire la efectele și consecințele consumului de droguri.

Activitățile au fost susținute de comisar șef de poliție Consuela Ghidiu- ANA/CPECA Sibiu și organizate cu implicarea profesor consilier școlar Mihaela Mitea, CJRAE Sibiu

La activități au participat 414 părinți și elevi din clasele IX-XII, precum și 22 cadre didactice din Colegiul Economic “George Barițiu” Sibiu.

În cadrul activităților s-au discutat aspecte privind riscurile consumului de substanțe psihoactive, modalități de prevenire și intervenție, serviciile de consiliere și asistență din județul Sibiu, importanța colaborării școală-familie-comunitate, relația părinte-copil ca factor de protecție în prevenirea consumului de droguri la adolescenți.

Campania este inițiată și implementată de Agenția Națională Antidrog/ Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu.

Mulțumim părinților și elevilor pentru interesul acordat! Mulțumim invitaților pentru implicare! Mulțumim cadrelor didactice și conducerii liceului pentru susținere!

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți