18 mai 2023 - admin

Factori de risc și factori de protecție în consumul de droguri

Elevii claselor a VII-a A, a VII-a B, a VIII-a A și a VIII-a B de la Școala Gimnazială nr. 8 Sibiu, au participat la activitatea de informare și conștientizare cu privire la consumul de droguri „Factori de risc și factori de protecție în consumul de droguri”, activitate susținută de d-na comisar șef de poliție Consuela Ghidiu, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Sibiu, din cadrul Agenției Naționale Antidrog,

Acțiunea a fost organizată cu implicarea prof. consilier școlar Clara Samoilă, CJRAE Sibiu, în parteneriat cu prof. dirig. Popa Leontina, prof. dirig. Cobușteanu Delia, prof. dirig. Părău Sanda și prof. dirig. Bucurenciu Petru.

Temele abordate în cadrul activităților au fost relevante și utile pentru elevi: s-au explicat aspecte legate de risc și vulnerabilitate în fața drogurilor, tipuri de dependență și modalitatea de instalare, categorii de droguri (legale/ ilegale), modalități de recunoaștere a substanțelor interzise, aspecte și consecințe legale privind consumul, deținerea, comercializarea sau producerea de droguri, consecințe pe termen scurt și lung privind consumul de substanțe, comportamentul persoanei dependente, și factori de prevenire și protecție a consumului de substanțe.

Mulțumim elevilor pentru interesul acordat temei propuse și pentru întrebările adresate.

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți