28 mai 2020 - admin

Descrierea persoanelor: Ghici ce copil e? – Joc interactiv online creat de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu

           Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul ,,Descrierea persoanelor: Ghici ce copil e?,, adresat preșcolarilor și școlarilor de vârstă școlară mică, joc creat pentru voi de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu. Prin intermediul jocului propus, copiii își dezvoltă atenția, orientarea spațială. Preșcolarii și școlarii de clasa pregătitoare pot fi ajutați de părinți cu citirea conținutului descrierilor, iar școlarii mai mari le pot citi singuri.

          Obiectivele urmărite: dezvoltarea vocabularului legat de structurile perceptiv motrice de culoare, orientare spațială, numeralul ordinal (,,stânga/dreapta,,; ,,primul/ultimul,,; ,,al doilea din stânga,, etc); recunoașterea personajelor după descriere; dezvoltarea vocabularului; exersarea structurii propoziționale.

Desfășurarea jocului: ,,Descrierea persoanelor: Ghici ce copil e?,,. Copilul (ajutat de părinte) citește pe rând câte o etichetă cu descrierea personajelor, recunoaște și denumește copilul descris, verbalizează acțiunea (,, Acesta este al doilea băiat din stânga,, etc.) și îi plasează acestuia eticheta. La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, iar pentru învățarea și consolidarea noțiunilor prezentare se solicită copilului să aleagă o serie de jucării sau rechizite din casă și să realizeze sarcini asemănătoare celor din jocul propus.

.

                 Descrierea persoanelor: Ghici ce copil e? –  START JOC!

 

       Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard,, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

                                                                 Spor la joacă!

 

CJL / CJRAE SIBIU / Noutăți interactiv / joc / online /