21 mai 2020 - admin

Cuvinte cu sens asemănător – Joc interactiv online creat de profesor învățămât primar Alina Bâja, Școala Gimnazială ” Regele Ferdinand „, Sibiu

            Seria de jocuri educaționale continuă cu jocul ”Cuvinte cu sens asemănător” adresat elevilor de vârstă școlară mică, joc creat pentru voi de prof. învățămât primar  Alina Bâja, Școala Gimnazială ” Regele Ferdinand „, Sibiu.

Obiectivele urmărite: citirea receptivă a întrebărilor; dezvoltarea vocabularului legat de noțiuni asemănătoare (sinonime); exersarea structurii propoziționale.

Grup țintă: școlari mici.

Desfășurarea jocului: În jocul ”Cuvinte cu sens asemănător” trenulețul se deplasează la o anumită viteză iar pe fiecare vagon scrie un cuvânt; Pe cer sunt baloane cu lădițe pe care apar scrise alte cuvinte și care trebuie apăsate pentru a fi eliberate în vagonul corespunzător din trenuleț, urmărind să colecteze cât mai multe lădițe cu sinonime.

La finalul jocului copilul obține feedback sub forma timpului și a punctajului  obținut.

 

   Cuvinte cu sens asemănător 

 

 

Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard,, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

Spor la joacă!

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți educational / interactiv / joc / online /