15 mai 2023 - admin

„Comunicarea nonverbală – expresivitate mai presus de cuvinte”

  Documentare, joc de rol, bucurie și cooperare, toate în activitatea „Comunicarea nonverbală – expresivitate mai presus de cuvinte” realizată cu elevii clasei a X-a I din cadrul Colegiului Național ”Octavian Goga” Sibiu și coordonată de prof. consilier școlar Crăciun Simona – CJRAE Sibiu.
        Elevii au învățat despre rolul major al comunicării nonverbale în trasmiterea mesajului, despre importanța contactului vizual și al spațiului, despre rolul gesturilor, al expresiilor faciale, tonul vocii, limbajul corpului, postura și alte moduri în care oamenii pot comunica fără a folosi cuvinte. Nu am omis nici limbajul vestimentației, al cromaticii, al timpului sau al tăcerii.
        De asemenea, elevii, coordonați de profesorul consilier școlar, s-au documentat despre situații particulare în care  se poate desfășura comunicarea – comunicarea în afaceri, în relații, în contexte formale dar și în relațiile cotidiene.
       S-au identificat elementele comunicării nonverbale care contribuie la o comunicare eficientă, asertivă, dar și elementele nonverbale care duc la apariția unui stil de comunicare pasiv sau agresiv.
       Jocul de rol prin care au fost ilustrate toate aceste elemente relevante pentru comunicarea nonverbală a adus expresivitate și bucurie acestei activități, pe care elevii au considerat-o utilă și interesantă, atât ca exercițiu de autocunoaștere dar și de dezvoltare personală și optimizare a relaților interpesonale și integrare social  optimă.

         Mulțumim doamnei diriginte a clasei a X-a I, profesor Demco Andreea și doamnei profesor de limba și literatura română Vișan Ramona, pentru sprijinul acordat în realizarea acestei activități.

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți