5 iunie 2020 - admin

Câinele, cel mai bun prieten al omului – Oprişiu Răzvan, clasa a X-a A, Colegiul Naţional “Octavian Goga”, Sibiu

           În lumea aceasta, există un lucru care nu poate fi cumpărat.
           Acesta este dragostea unui frumos cățeluș.
          Pentru toată lumea, o viață fără prieteni ar fi una plictisitoare și lipsită de sens, fără un anumit scop. Dar totuși , fiecare dintre noi avem măcar un prieten, nu neapărat o persoană, dar mai ales un cățel loial.
          Nu trebuie neapărat să fie un câine de rasă pentru a-ți fi prieten devotat. Orice câine indiferent de mărimea și forța acestuia simte când tu ești necăjit și va încerca într-un fel sau altul să te elibereze din închisoarea tristeții.
Într-un final, câinele reușește să ne facă pe toți să fim fericiți, dar mai ales să ne sară în ajutor când trebuie.
           Nu aspectul definește un cățel, în schimb îl definesc sufletul și caracterul. Orice câine, oricât de mare sau mic , deține propriile lui calități, care îmbunătățesc viața omului.
           Chiar și față de copilași, cățeii au un comportament aparte – jucăuș, hazliu și iubitor.
           Atunci când un câine și-a pus botul în palma ta, simți cum Dumnezeu îți este aproape și îți atinge sufletul cu Mâna Lui, făcându-l să strălucească de fericire și puritate.
           Îi văd pe copii fericiți alături de adorabilii cățeluși, zâmbind și distrându-se nemaipomenit. Asta e viața frumoasă, să fii bun orice ar fi, dar mai ales fericit.
          Câinele este cel mai bun, devotat și loial prieten al omului. El este dovada vie că cea mai eficientă comunicare nu este cea prin cuvinte, ci cea a inimii, a grijii şi a iubirii.

 

* Lucrare prezentată la CONCURSUL DE CONSILIERE ŞCOLARĂ PRIN ARTTERAPIE „EXPRIMĂ-TE LIBER!” organizat de CJRAE Sălaj

Coordonator: Profesor consilier şcolar Crăciun Domnica Simona, CJRAE Sibiu.

CJRAE SIBIU / CONCURSUL DE CONSILIERE ŞCOLARĂ PRIN ARTTERAPIE „EXPRIMĂ-TE LIBER!” organizat de CJRAE Sălaj / Noutăți ARTTERAPIE / concurs / exprima-te liber /