5 aprilie 2020 - admin

Buburuza Sofia – Autor: Alexia DOBRA-OLTEANU, clasa a IV-a, Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga” Sibiu

          Sofia este o buburuză veselă. Nimic nu-i place mai mult decât să exploreze grădinile din preajma locului unde se joacă cu restul buburuzelor. Aceasta ascultă sfatul părinților săi, așa că nu pleacă să exploreze prea departe de locul său de joacă. Sofia privea cu părere de rău locurile în care își dorea din tot sufletul să ajungă pentru a cunoaște insecte fabuloase, pentru a vedea lucruri și locuri noi.
          Într-o zi soarele strălucea pe cer, iar Sofia o aștepta pe prietena ei albinuța Maya. Maya era o prietenă foarte bună care asculta mereu poveștile Buburuzei Sofia și cânta melodii vesele. Maya cea jucăușă avu o idee minunată, de a juca prinselea. Sofia era cea care o prindea pe Maya. Tot zburând, se pierdură într-un câmp complet necunoscut. Speriate, amândouă cu lacrimi în ochi și dor de familie, căutau drumul de întoarcere…dar totul era în zadar. Își doreau să cânte melodii vesele, dar erau prea triste pentru a cânta. Era noapte și târziu așa că s-au culcat pe iarba verde, acoperite cu o frunză pe post de plapumă. După ce s-au trezit, au văzut un greiere ce stătea în fața lor. Pline de emoție îl întrebară dacă nu cumva știe drumul către Grădina cu flori, căci așa se numea zona în care locuiau cele două.
          Din păcate, greierele nu știa drumul, dar spuse că poate prietenul său fluturele, ar putea să îl cunoască. Cei trei porniră la drum…urmară zile grele de mers și multe văicăreli. În cele din urmă, ajunși la fluture, acesta spuse că știe drumul, însă va fi dificil de ajuns acolo. Au mers mult, de data aceasta plini de veselie. După câteva zile, ajunseră amândouă acasă, mulțumind la final celor doi amici.
           Cele două prietene învățară să asculte întotdeauna de părinți, pentru că aceștia doresc mereu binele celor mici.

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți buburuza / copii / parinti / poveste /