30 octombrie 2017 - admin

Ateliere pentru părinţi şi educatori cu scopul de a dezvolta abilităţi sociale şi emoţionale la copil şi adolescent

Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu,
Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu
şi
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu,

desfăşoară în parteneriat proiectul iniţiat de Ministerul Sănătăţii în cadrul unităţilor şcolare din judeţul Sibiu având în vedere susţinerea unor ateliere gratuite pentru părinţi şi educatori cu scopul de a dezvolta abilităţi sociale şi emoţionale la copil şi adolescent.
                Proiectul a debutat în cadrul Liceului Teoretic „Constantin Noica”, urmând să se desfăşoare în perioada 1.10.2017 – 31.12.2017 şi în cadrul altor unităţi şcolare : Şcoala Gimnazială ,,Regele Ferdinand” Sibiu, Şcoala gimnazială nr. 8 Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr.13 Sibiu, Grădiniţa “Căsuţa Poveştilor” Sibiu, Grădinița cu program prelungit nr. 6 Cisnadie şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 18 Sibiu.

Atelierele sunt susţinute de DR. MUNTEAN ANGELA – medic primar psihiatrie pediatrică şi psiholog LASLĂU DIANA, cu participarea profesorilor consilieri şcolari din partea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu în şcolile în care îşi desfăşoară activitatea.

De ce un training al părinţilor?
                Copiii învaţă comportamentele din interacţiunea cu cei din jurul său. În consecinţă, schimbarea unui comportament al copilului implică în fapt şi schimbarea comportamentelor celor din mediul său – părinţi, profesori, colegi, prieteni.
                Atât părinţii cât şi educatorii/ profesorii reprezintă o sursă şi un context de învăţare esenţial pentru copil. Comportamentele copiilor se învaţă în interacțiunea cu alţi copii, în interacțiunea cu părinţii şi cu profesorii. Pentru a sprijini copiii în a învăţa atitudini și comportamente funcţionale cu scopul menţinerii sănătăţii emoţionale şi sociale a acestora, este necesară implicarea tuturor celor care interacţionează cu copilul: părinţi, profesori, colegi.

La încheierea atelierelor se oferă gratuit participanţilor manualul :” Curriculă de instruire destinată părinţilor în vederea dezvoltării abilităţilor sociale şi emoţionale ale copiilor” ( CD ) şi Diploma de participare.

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți / Proiecte / Concursuri ateliere / copii / elevi / parinti /