5 ianuarie 2021 - admin

Atelier online de prezentare / utilizare a aplicatiilor digitale

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu organizează vineri, 8 ianuarie, ora 12.00, un atelier online de prezentare / utilizare a aplicațiilor digitale pentru realizarea unor materiale utile, interactive și atractive pentru elevi, părinți și cadre didactice. Atelierul se adresează personalului din cadrul CJRAE Sibiu.

Din temele abordate în cadrul atelierului :

Prezentarea / utilizarea aplicației Canva – prof. consilier școlar Veronica Ani și prof. consilier școlar Liliana Suciu, CJRAE Sibiu.

Canva este o aplicație ușor de utilizat cu ajutorul căreia putem crea materiale vizuale (postere, flyere, grafică) utile în diseminarea proiectelor online, dar și a celor care trebuie imprimate.
Marele avantaj al aplicației Canva este acela de a oferi mare parte din caracteristicile sale gratuit. Platforma online oferă un serviciu de tip freemium: utilizatorii din toată lumea pot să o folosească gratuit pentru proiecte de design cum sun cărțile poștale, imaginile pentru social media sau diverse prezentări, dar există și un produs plătit, Canva Pro, pentru proiecte avansate.

Liliana Veronica

 

Prezentarea / utilizarea aplicației Learning Apps.org – prof. consilier școlar Adela Crețu, CJRAE Sibiu.

Learning Apps.org este o aplicație Web 2.0 concepută pentru a sprijini procesul de instruire prin metode interactive. Modulele/exercițiile (denumite Apps)  existente pot fi integrate direct în conținuturile de învățare corespunzătoare, sau redactate/ajustate la necesitate, dar pot fi și elaborate online de utilizatorii. Aplicația  LearningApps  are ca scop de a aduna module care pot fi reutilizate și de a le pune la dispoziția utilizatorilor. Aceste module nu conțin un scenariu concret de învățare, ci se axează exclusiv la partea interactivă. Avantajul major al acestei aplicații este acela că se distribuie gratuit şi cu codul sursă deschis pentru utilizator.

Adela 1 Adela 2

 

Prezentarea / utilizarea aplicației Adobe Spark – prof. consilier școlar dr. Valeria Ecaterina Purcia, CJRAE Sibiu.

Adobe Spark pentru web și mobil facilitează crearea de grafică pentru site-urile de socializare, pagini web și videoclipuri scurte.
Transformați cuvinte, imagini și videoclipuri în povestiri web dinamice, selectând dintr-o gamă variată de designuri organizate, adăugați conținutul dumneavoastră și ați terminat.
Spark vă permite să combinați clipuri video, fotografii, pictograme și înregistrare voce – plus animații cinematografice și coloane sonore de calitate profesională – pentru a crea povestiri video captivante. Comunicarea de mare impact durează doar câteva minute pentru a fi creată.

Vali 1 Vali

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți app / consiliere / diseminare / platforme online / proiecte /