25 mai 2020 - admin

Asocieri: obiectele și utilitatea lor – Joc interactiv online creat de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu

Continuăm seria de jocuri educaționale cu jocul ,,Asocieri: obiectele și utilitatea lor,, adresat preșcolarilor și școlarilor de vârstă școlară mică, joc creat pentru voi de prof. logoped Ariana Ananie, CJRAE Sibiu.

          Obiectivele urmărite: asocierea logică între obiectele prezentate și modul lor de utilizare (,,Umbrela este pentru timpul ploios,,; ,,Farfuria este pentru mâncare,,; etc,,); recunoașterea uzanței obiectelor respective în viața reală; dezvoltarea vocabularului; exersarea structurii propoziționale.

Desfășurarea jocului: ,,Asocieri: obiectele și utilitatea lor,,. Imaginile se derulează la o anumită viteză, copilul (ajutat de părinte) denumește obiectele prezentate; recunoaște utilitatea obiectului prezentat, alcătuiește propoziții și selectează una din variantele de răspuns (A, B sau C). La finalul jocului copilul obține feedback sub forma răspunsurilor corecte, iar pentru învățarea și consolidarea noțiunilor prezentate i se solicită să găsească în casă și alte obiecte și să precizeze utilizarea lor, alcătuind propoziții dezvoltate, corecte din punct de vedere gramatical.

 

          Asocieri: obiectele și utilitatea lor –  START JOC!

 

       Ca modalitate de motivare și de stimulare apare înscrierea pe ,,Leaderboard,, copilul având posibilitatea de înscriere și îmbunătățire a timpilor de lucru, de observare a progresului pe măsura exersării. Aceste materiale sunt accesibile în mod gratuit de pe orice tip de dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator) oferind prilejuri de exersare online a limbajului într-un mod plăcut și atractiv pentru copii, adaptat cerințelor actuale.

                                                    Spor la joacă!

 

CJAP / CJL / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți educational / interactiv / joc / online /