10 octombrie 2022 - admin

”Ajutoare Pentru Apărare- APA”

”Ajutoare Pentru Apărare- APA”, vine în sprijinul tuturor, generației tinere, părinților și cadrelor didactice, cu scopul general de a preveni abuzul copiilor și tinerilor, sub toate formele lui.

Este vorba despre o serie de 7 caiete, special elaborate pentru niveluri diferite de vârstă, pornind de la grădiniță până la clasa a-XII-a. În fiecare caiet se regăsesc diferite abordări ale abuzului, axate pe aspecte precum cel psihologic, cel spiritual, cel al apărării fizice și al riscului în mediul online. Materialul conține schițe de lecție care includ fișe de completat, jocuri, filmulețe și alt material didactic. Prin aceasta se asigură caracterul practic al caietelor.

Este important să înțelegem că fiecare dintre noi putem contribui prin atenție sporită și prin activități simple la prevenția si ajutorarea în caz de abuz de orice fel asupra copiilor și tinerilor.

Ghidurile practice APA sunt elaborate cu sprijinul: A.N.I.T.P. Timișoara, I.S.J. Sibiu, C.J.R.A.E. Sibiu, Biserica Evanghelica C.A. din România, Mitropolia Ardealului al Bisericii Ortodoxe Române, ONG-uri din Oradea, Timișoara și Sibiu.

DOWNLOAD:

GHID 1  –  (nivel preșcolar)    GHID 2 – (clasele 0-2)     GHID 3 – (clasele 3-4) 

GHID 4 – (clasele 5-6)    GHID 5  – (clasele 7-8)   GHID 6 –  (clasele 9-10)

 GHID 7  – (clasele 11-12)

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți