17 noiembrie 2022 - admin

Adolescența… fără „fumuri”

În data de 17. 11. 2022, în cadrul Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu s-a derulat activitatea Adolescența… fără „fumuri”, marcând astfel, împreună cu elevii clasei a X-a D,  „Ziua naţională fără tutun”.  Activitatea a fost susținută de  prof. consilier școlar Valeria Purcia, director CJRAE Sibiu.
Prevenirea fumatului este esențială pentru sănătatea și viitorul tinerilor, de aceea părinții, școlile și toți membrii comunității au o influență mare asupra deciziilor copiilor, iar derularea programelor de educație și de prevenire a fumatului, au un rol important de conștientizare a riscurilor la care se expun.
*
În fiecare an, în a treia joi a lunii noiembrie este celebrată „Ziua naţională fără tutun” care are scopul de a conștientiza populația în legătură cu enorma povară socială (boli/ dizabilități/decese premature) generată de consumul de tutun, ca punct de plecare pentru inițierea de modificări comportamentale adecvate.
Campania se desfășoară pe toată durata lunii noiembrie și are ca scop creșterea conștientizării în rândul populației generale a riscurilor asociate fumatului, atât la nivel individual, asupra sănătății organismului, cât și la nivel social, prin amprenta negativă pe care industria tutunului o are asupra mediului înconjurător.
Sursa: www.dspsibiu.ro
.
  3  2

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți