17 februarie 2023 - admin

Workshop: Dezvoltarea socio-emoțională a preșcolarilor prin povești psihoeducative

Joi, 16 februarie 2023, a avut loc workshop-ul: „𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐨-𝐞𝐦𝐨ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥ă 𝐚 𝐩𝐫𝐞ș𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐩𝐨𝐯𝐞ș𝐭𝐢 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞”, furnizat de către 𝐂𝐂𝐃 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮 în parteneriat cu 𝐂𝐉𝐑𝐀E 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮. Atelierul a fost organizat și coordonat de d-na 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫 𝐦𝐞𝐭𝐨𝐝𝐢𝐬𝐭 𝐚𝐥 𝐂𝐂𝐃 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮, 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐌𝐚𝐢𝐞𝐫, cu sprijinul d-nei 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐚𝐥 𝐂𝐚𝐬𝐞𝐢 𝐂𝐨𝐫𝐩𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐃𝐢𝐝𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮, 𝐩𝐫𝐨𝐟. 𝐌𝐢𝐫𝐞𝐥𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐈𝐚𝐧𝐜𝐮.
Invitată specială în cadrul acestei activități a fost d-na 𝐩𝐫𝐨𝐟. 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐞𝐫 ş𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫, 𝐝𝐫. 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐄𝐜𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐏𝐮𝐫𝐜𝐢𝐚 – 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐂𝐉𝐑𝐀𝐄 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮, care ne-a vorbit despre dezvoltarea socio-emoțională a preșcolarilor prin povești psiho-educative, și a oferit spre lecturare și aplicabilitate la clasă, cadrelor didactice prezente, cartea scrisă de dânsa „𝐏𝐨𝐯𝐞ș𝐭𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐠𝐡𝐢𝐨𝐳𝐝𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐮”. Povești care sunt construite pe înțelesul copiilor și integrează în cursul lor tehnici de învățare eficientă, modelarea comportamentului, noțiuni antidiscriminare, dezvoltare personală, dezvoltarea relațiilor sociale și reducerea agresivității.
De asemenea, ne-am bucurat de prezența d-nei 𝐩𝐫𝐨𝐟. 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐞𝐫 ș𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐓𝐨𝐚𝐝𝐞𝐫, 𝐂𝐉𝐑𝐀𝐄 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮, care a prezentat diverse modalități și tehnici de a spune o poveste psihoeducativă și care sunt activitățile care pot ajuta în dezvoltarea competențelor socio-emoționale. Totodată, le-a oferit cadrelor didactice resurse educaționale care pot să sprijine desfășurarea optimă a acestor activități.
Activitatea s-a finalizat cu realizarea hărții unei povești din cartea „Povești din ghiozdanul meu” . Cadrele didactice participante au reușit să expună în mod creativ poveștile descoperite în plicurile surpriză.
Felicitări 𝐭𝐮𝐭𝐮𝐫𝐨𝐫 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐝𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐨𝐩 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯 ș𝐢 𝐩𝐥𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐞𝐦𝐨ț𝐢𝐢!
Vă așteptăm cu drag, la următoarele activități!

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți