18 februarie 2020 - admin

,,Stop intimidare, start cooperare!” – Campanie de prevenire a bullying-ului în mediul școlar – rezultate finale

,,Stop intimidare, start cooperare!”

Campanie de prevenire a bullying-ului în mediul școlar derulată în anul școlar 2018-2019

Rezultate finale

Studiu elaborat de prof. consilier şcolar dr. Simona CIMPEAN
coordonator implementare campanie

INIŢIATORI
Consiliul Judeţean Sibiu : Christine MANTA-KLEMENS, Vicepreşedinte;
Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu: prof. dr. Alexandru DUMBRAVĂ,
Inspector Școlar General;
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu:
prof. dr. Valeria Ecaterina PURCIA, Director.

Campanie finanțată de Consiliul Județean Sibiu

Poate cea mai importantă concluzie a Campaniei ,,Stop intimidare, start cooperare!” este că, era necesară o aplecare a atenției asupra violenței școlare. A. Bandura afirma: ,,confruntați cu un model agresiv, copiii vor dezvolta ulterior mai multe comportamente agresive, comparativ cu cei care nu au fost confruntați cu un asemenea model.” Așadar, violența, indiferent de forma pe care o îmbracă, trebuie combătută pentru că generează la rândul ei violență.

Mediul școlar trebuie să conștientizeze că: insultarea, tachinarea, lovirea enervarea, stresarea, răspândirea de bârfe, amenințarea, izolarea batjocorirea, imitarea, discreditarea altcuiva, ar trebui să înceteze, deoarece reprezintă atitudini și comportamente nesănătoase care dăunează dezvoltării oricărui copil. Cultivarea valorilor prosociale ar trebuie să fie o constantă în educația elevilor.

La Campania ,,Stop intimidare, start cooperare!” au participat 3417 elevi, 109 părinti si 246 cadre didactice.

Echipa de specialiști s-a deplasat în 47 de unități școlare. Au fost puse la dispoziţia şcolilor, materiale de popularizare a campaniei: afişe, pliante şi flyere.

,,Stop intimidare, start cooperare!” Campanie de prevenire a bullying-ului în mediul școlar derulată în anul școlar 2018-2019 – Rezultatele finale pot fi consultate în format PDF  AICI

Campania de prevenire a bullying-ului în mediul școlar ,,STOP INTIMIDARE, START COOPERARE !” / CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți campanie / cooperare / rezultate finale / stop bullying /