30 mai 2017 - admin

Simpozionul Național „Inovație și creativitate în învățământul românesc”, ed. a II-a, 2017

Scoala Gimnazială “Ioan Slavici” a găzduit în data de 27.05.2017 cea de-a doua ediție a Simpozionului Național “Inovație și creativitate în învățământul românesc”. Evenimentul a fost organizat de Școala Gimnazială “Ioan Slavici”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean  Sibiu, Casa Corpului Didactic  Sibiu și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sibiu.

Obiectivele acestui simpozion au urmărit dezvoltarea constantă a competențelor educaționale a cadrelor didactice, promovarea tehnicilor și metodelor inovativ – creative în cadrul activităților extrașcolare și valorificarea exemplelor de bună practică.

Dacă la prima ediție a simpozionului au fost 64 de participanți din șapte județe, deja cea de-a doua ediție a înregistrat o creștere impresionantă.

  • Astăzi sunt 280 de participanți din toată țara și acest lucru se datorează și celor de la ISJ și CJRAE care au promovat pe paginile insituțiilor respective prezența acestui simpozion în Școala Slavici”, a spus Alina Popescu Soare, directorul Școlii Gimnaziale Ioan Slavici.
  • ”Uniunea Europeană consideră creativitatea și inovația ca fiind principalele pârghii de susținere a programului de învățare pe tot parcursul vieții, acestea contribuind în mod pozitiv la formarea bagajului informațional, ocupațional, social și antreprenorial al individului pentru o mai eficientă adaptare într-o societate globalizată. Dezvoltarea acestor competențe contribuie la generarea pe viitor a bunăstării economico-sociale”, spune directorul Școlii Slavici.

 

Articol preluat din cotidianul Tribuna Sibiu – Sursa

CJRAE SIBIU / Noutăți creativitate / inovație / national / Sibiu / simpozion /